Zhvillimi ekonomik po sjell shkatërrimin e tokës

0

Ekonomia po zhvillohet me hapa marramendës po ky zhvillim pa sjell edhe ndotjen e tokës.

Ambientalistët europianë kanë deklaruar se pothuajse në të gjithë botën  po zhvillohet përfitimi i energjisë nga qymyri, po ky përdorim i tillë sjell edhe ndotjen e ambientit.

“Qymyri është duke përjetuar një rilindje në historine e ekonomisë” thotë Ottmar Edenhofer, Drejtor i institutit për Studimet e Efekteve në Klimën Potsdam.

Nga diegia e qymyrit sipas Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë temperaturat do të rriten me 5.3 gradë në fund të shëkullit dhe deri më tani nuk është marrë asnjë masë.

Vetëm një marrëveshje globale për klimën do ta çojë naftën dhe qymyrin drejt një reduktimi në konsumim.

/Erina Haxhiu/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here