Zhvendosja e Dermatologjisë në Infektiv, reagojnë mjekët

0

Shërbimi i Dermatologjisë do të jetë tashmë në njërin nga katet e spitalit të Infektivit në kryeqytet. Mjekët e këtij spitali e kundërshtojnë me forcë këtë urdhër që u është komunikuar.

Mjekët kanë hartuar një peticion duke kërkuar ndërhyrjen e ministrit të Shëndetësisë, Halim Kosova.

“Ky vendim cënon një aspekt të rëndësishëm epidemiologjik që kanë të bëjnë ambientet e sëëmundjeve infektive, si malaria, gripi pandemik. Prandaj ne mendojmë që nuk është moment dhe nuk ka arsye që ky shërbim kaq i rëndësishëm të cënohet, kur nuk cënohen kushtet optimal siç duhet edhe kështu”, deklaroi Arjan Harxhi, mjek infeksionist.

Mjekët thonë që zhvendosja e Dermatologjisë pranë këtijë spitali do të prishte gjithë strukturën e Infektivit.

Ndërsa, sipas ministrit Kosova, nuk është vendosur përfundimisht për këtë zhvendosje.

/Muzafere Dema/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here