Zgjatet mandati i EULEX-it, zvogëlohen funksionet

0

Bashkimi Evropian zgjat mandatin e EULEX-it në Kosovë edhe me dy vjet. Qeveritë europiane vendosën që misioni i tyre për sundim të ligjit dhe drejtësi do të qëndrojë në Kosovë deri në qershor të vitit 2016.

Megjithatë EULEX-i do të zvogëlojë rolin e tij në sektorin e drejtësisë, duke ia kaluar funksionet drejtësisë kosovare. Zyrtarë të misionit të BE-së thonë se prokurorët e tyre nuk do të marrin raste të reja, ndërsa 200 rastet në ngarkim do gjykohen nga juri me shumicë kosovare.

Kreu i EULEX-it për Kosovën, Bernd Borchardt tha se në të ardhmen EULEX do të jetë gjithnjë në pakicë, përveç rasteve kur ka argumentet e duhura.

/Romina Qama/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here