Vaksina “universale” që do të luftojë të gjitha llojet e gripit

0

Një vaksinë e re  është zbuluar nga shkenctarët. Kjo vaksinë do të përdoret për të zhdukur sëmundjet e ndryshme që vijnë nga gripi. Vaksina “universale” premton të ofrojë mbrojtje  afatgjatë që mund të zgjasin një jetë kundër të gjithave  llojeve të gripit me vetëm një injeksion në krah.

Viruset e gripit janë shumë të vështira  për të imunizuar kundër njerëzve sepse ata vazhdimisht ndryshojnë dhe evoluojnë në një mënyrë që kapërcen vaksinat aktualisht në dispozicion.

Shkencëtarët  pretendojnë se vaksina e re mund të na mbrojë kundër të gjithave  viruseve të gripit dhe mund të ndihmojë për të parandaluar tensionet e reja të sëmundjes të kthyer tashmë në epidemi.

Zyrtarët e Shëndetësisë Botërore kanë frikë se një tendosje e re vdekjeprurëse e gripit të shpendëve në Kinë është një kërcënim serioz për shëndetin e njeriut, pasi ai ka treguar shenja të cilat rrezikojnë rëndë jetesën e  njerëzve në mbarë botën.

Virusi i gripit H7N9 ka infektuar tani 131 persona dhe ka shkaktuan 36 të vdekur.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here