Vajza e Elvis Preseley-t shkatërron pasurinë e të atit, padit menaxherin e saj

0

Vajza e Elvis, Lisa Marie Presley, trashëgoi pasurinë e tij prej 100 milion dollarë në vitin 1993 në moshën 25 vjeçare. 25 vjet më vonë ajo , thotë në një padi të marrë nga mediat amerikane se  është me 14.000 $ të fundit.

3358

 

Presley fajëson ish-menaxherin e saj Barry Siegel për financat e saj të pasigurta dhe ngriti një padi kundër tij duke e akuzuar atë për “keqmenaxhim të pamatur dhe neglizhent” të pasurisë së saj të trashëguar.

Në padinë, e raportuar së pari nga sajti amerikan  Blad, ajo pretendon se rezervat e saj të parasë u zhdukën për shkak të vendimeve të dobëta të investimeve nga Seigel. Ai ka kundërshtuar se Presley duhet fajësuar, duke pretenduar në një padi të tijën se ajo harxhoi shumë nga pasuria e saj. Ai po kërkon 800,000 dollarë nga dëmet për mospagim.

Pasuria e Elvis Presley kishte zbritur në disa milionë dollarë në kohën e vdekjes së tij në vitin 1977, por fuqia e markës Presley, duke përfshirë atraksion turistik Graceland, nënkuptonte që asetet ishin ndërtuar përsëri në besimin e 100 milion $ që Lisa Marie trashëgoi në ditëlindjen e saj të 25-të.

Siegel shiti 85% të aksioneve të saj në kompaninë Elvis Presley Enterprises në vitin 2005, një marrëveshje që ai thotë “pastroi mbi 20 milionë dollarë borxhe që Lisa kishte pësuar dhe arritwn nw më shumë se 40 milion dollarë dhe një lumë të ardhurash shumë milion dollarëshe”. Presley thotë se ka humbur miliona falë një investimi të mëvonshëm në Core Entertainment, kompania pas American Idol që u falimentua në 2016.

Sipas raporteve në The US, paraqitjet e taksave tregojnë se Fondacioni bamirësisw Presley, ka operuar me një humbje vjetore në çdo vit tatimor që nga viti 2009, me të ardhurat vjetore të raportuara deri në vetëm 26 dollarë në një vit. Dhënia e fondacionit, e cila raportohet të jetë vetëm në veri të 100,000 dollarëve, është në kujdesin e Seigel. Fondacioni nuk ui pwrgjigj  stafit tw The Guardian.

Presley, i cili ka regjistruar tre albume të saj, është tashmë në një betejë mbi pasuritë pas divorcit të saj nga Michael Lockwood, martesa e saj e katërt pas partneriteteve afatshkurtra me Michael Jackson dhe Nicolas Cage. Sipas njoftimeve të procedurave të divorcit të saj javën e kaluar, ajo pretendon se është 16 milion dollarë borxh. Lockwood kundërshton , duke argumentuar “ajo nuk ka zbuluar asetet e saj ose vlerat e tyre”.

Asnjë prej përfaqësuesve të Presley-t, që Guardian kontaktoi, nuk u përgjigj. Leon Gladstone, një avokat për Siegel, tha se klienti i tij kishte paditur Presley-n për mos pagesën. “Është e qartë që Lisa Marie po kalon një kohë të vështirë në jetën e saj dhe kërkon të fajësojë të tjerët në vend që të marrë përgjegjësinë për veprimet e saj”, tha ai në një deklaratë.

The Guardian

Përgatiti: A.T

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here