Vaji i kokosit mbron dhëmbët.

0

Pamja estetike është një problem që të gjithë e kanë sepse duan që të jenë të përkryer. Paraqitja e dhëmbve është një problem i përgjithshëm sepse të gjithë duan që ti kenë të pastërta e në formë të rregullt, por nga moskujdesi i duhur ato mund të prishen.

Studiuesit kanë arritur të zbulojnë se vaji i kokosit sulmon bakteret që qëndrojnë në prishjen e dhëmbëve dhe mund të përdoret në produktet e kujdesit dentar. Shkencëtarët gjetën se vaji i kokosit i cili kishte qenë trajtuar me enzima ndalon rritjen e baktereve – Streptokoku shkaktari kryesor i prishjes së dhëmbëve.

Ekipi hulumtues nga Instituti i Teknologjisë Athlone në Irlandë ka testuar ndikimin e vajit të kokosit, vaj vegjetal dhe vaj ulliri në shtetet e tyre natyrore edhe kur trajtohen me enzima, në një proçes të ngjashëm me tretjen.

Vajrat janë testuar dhe kanë treguar se kanë mundur bakteret që ndodheshin në dhëmbë.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here