Ushqimet e shpejta gjatë ditës

0

Çdo ditë e më shumë ne nuk kemi mundësi  që të ushqehemi  shumë mirë për shkaqe të ndryshme. Këto shkaqe mund të lidhen me kohën,  me pamundësitë ekomonike por edhe faktorë të tjerë.

Një recetë e sugjerur nga dietologët është që ne të përdorim:

Manaferra dhe boronica

Boronicat janë shumë të shëndetshme  dhe konsumohen shumë shpejt por ato mund të zbusin lëkurën e thatë që ju keni dhe ju ndihmon  për të rritur fuqinë e memorjes tuaj. Në studimet laboratorike, manaferrat janë ekstrakte për të ndalur rritjen e qelizave të kancerit në zorrën e trashë.

Avokodet

Vetëm gjysma e një avokodeje  përmban më shumë se 4 gram fibra dhe 15% e marrjes është  rekomanduar për përditshme tuaj. Të pasura me yndyrna  dhe kalium, avokodet janë gjithashtu një central elektrik për zemrën tuaj.

Çokollatë e zezë

Çokollata e zezë mund të ulë rrezikun e llojeve të caktuara të goditje dhe të ketë një efekt pozitiv mbi presionin e gjakut.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here