Uruguaji legalizon marihuanën

0

Uruagaji është vendi i parë që legalizon kultivimin, blerjen dhe përdorimin e marihuanës.

Senati i këtij vendi ka votuar në favor të këtij propozimi. Megjithatë, ky vendim do të ndiqet nga shtetet e tjera për shkak të debatit nëse duhej apo jo të lejohej legalizimi.

Konsumatorët mund të blejnë maksimum 40 gramë çdo muaj nga farmacitë e licencuara, nëse janë shtetas të Uruguajit, mbi 18 vjeç dhe janë të regjistruar në listën e qverisë. Qeveria do t’i vëzhgojë porositë çdo muaj. Pas ardhjes në fuqi të ligjit, qytetarët sipas dëshirës mund të kultivojnë një sasi të caktuar.

/Jola Llozhi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here