Ulet çmimi i naftës ,rritet numri i puseve

0

 

Java është shoqëruar me rrënie të çmimit të naftës me reth 1% ,e kjo si pasojë e rritjes të aktivitetit të shpimi kerkimit nga kompanitë amerikane. Është shënuar për herë të parë për këtë vit rritja e aktivitet duke u bërë shenjë e një prodhimi në rritje.

Çmimet e naftës po ndikohen negativisht nga rrethana të tjera të ekonomisë kineze. Nafta Brent brenda Londrës po tregtohet në rreth 61.7 dollarë për fuçi, ndërsa nafta Bruto amerikane po tregtohet në rreth 53.2 dollarë për fuçi. Rekordi i vendosur nga SHBA-ja me 11.9 milion fuçi në ditë ka dëmtuar tregun e naftës, shprehen tregëtarët.petrol-diesel-crude-oil-1526198550

Referuar të dhënave  të tjera  kompanitë energjitike e rriten me 10 njësi numërin  e puseve aktive, pos furnizimit. Një tjetër shqetësim për investitorët është edhe ngadalësimi i ekonomisë globale si dhe lufta tregëtare SHBA- Kinë që kanë sjellë ngadalësim të kërkesës për naftë, shprehet Scan TV.

S.H

download

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here