Ulen çmimet e banesave

0

Indeksi i çmimit të banesave, në tremujorin e dytë të këtij viti, ka pësuar një ulje me rreth 10.7% në terma vjetorë nominalë.

Sipas Bankës së Shqipërisë ulje ka pësuar edhe indeksi i qirave me një rënie rreth 6.3%.

Viti 2013 është karakterizuar nga një kërkesë e plogësht konsumatore edhe pse në tremujorin e dytë, pas lehtësimit të standardeve të kredisë hipotekare, mund të thuhet se ka patur një rritje kërkese të kredisë për blerje banese.

Për periudhën në vijim, me rritjen e lejeve të ndërtimit, pritet të përcaktohet dhe lëvizja e çmimeve.

/Elona Tereziu/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here