Uji i ambalazhuar,shkaktari kryesor i infeksioneve të rënda

0

 

Top channel ne bazë të nje investigimi zbulon se disa lloje te ujit të ambalazhuar jane të prekur nga bakteret “echerichia colli” dhe “entorococcu” të cilat në 95% të rasteve janë shkaktari kryesor I infeksioneve urinare.

Echerichia Colli  dhe entorococcu janë dy mikroorganizma  që ndeshen shpesh  në patologjitë  mjekësore. Echerichia Colli    është  në shumicën e rasteve është shkaktari kryesor  për infeksionet urinare. Ndërsa entorococuu së bashku me escherichia collin mund të izolohen dhe në patologji të tjera që kanë të bëjnë me tubin tretës. Konsumatori refuzon ujin e rubinetit duke menduar se uji qe ble ne dyqan I cili është I amballazhuar është me cilësor.Ndërkohë ne gotën  e tij mund të ketë ujë me infeksion.

Minimalisht një individ në ditë konsumon 1 litër e gjysmë ujë, nëse ai pinë ujin e ambalazhuar me fekale atëherë pasojat për shëndetin e tij mund të jenë shumë serioze.

“Prandaj duhet bërë kujdes me e.colli O 157/7 që mund të japi një sindromë shumë të thellë shumë të keqe mund të jetë dhe vdekjeprurës që quhet sindromi emolitik uremik”.

Sipas analizave të  bëra në  gjashtë lloje të ujit,  tre prej tyre rezultuan me  baktere të dëmshme që gjenden në ujrat e kanaleve.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here