UEFA bën publike masat disiplinore ndaj Serbisë dhe Shqipërisë

0

UEFA ka nisur procedurat disiplinore kundër Serbisë dhe Shqipërisë për ndeshjen e luajtur ditën e martën në Beograd. Për kombëtaren Serbe  UEFA ka nisur një process disiplinor për fishëzjarret e hedhura, çrregullime në publik, dalja e tifozëve në fushën e lojës, shkelje të rregullores dhe organizim të pamjaftueshëm.

“ Janë hapur procedurat disiplinore ndaj Shoqatës së Futbollt të Serbisë dhe Shqipërisë pas lojës natën e martë në mes të dy ekipeve në Evropë të Kualifikimit. Grupi 1 garë për Evropën Kualifikimi mes Serbisë dhe Shqipërisë, më 14 tetor në Beograd”, – njofton UEFA.

Në njoftimin e UEFA nuk parashikohen procedura disiplinore ndaj dhunës së ushtruar ndaj lojtarëve të Kombëtares shqiptare, por i vihet theksi organizimit të dobët nga ana e tyre.

Për Serbinë

“Janë hapur procedura disiplinore kundër Shoqatës së Futbollit të Serbisë (FSS) për fillimin/ nisjen bomba tymi dhe fishëzjarre (neni16(2)(b) dhe (c) të Rregullores Disiplinore te UEFA, çrregullim publik (neni16(2) (h) DR), pushtimi I fushës së tifozëve (Art.16 (2) (a) DR, organizimi i pamjaftueshëm(neni. 16 (1) DR) dhe përdorimi I laser pointers (Neni. 16 (2) (d) DR)” shkruhet në faqen zyrtare të UEFA-s

Për shqipërinë

“Procedura disiplinore janë hapur kundër Shoqatës së Futbollit të Shqipërisë (FSHF) për refuzimin për të luajtur (neni. 27 (1) dhe shfaqjen e një baneri të lidhur (art. 16  (2) € DR” njofton UEFA.

Sipas UEFA rasti do të shqyrtohet nga Autoriteti I kontrollt, Etnik dhe Disiplinës UEFA më 23 tetor.

/Objektiv.al/

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here