Turne të rënda pune në Kinë, vdes 15 vjeçari

0

Një djalë i moshës 15 vjeçare vdiq nga poliomieliti, pasi punoi një muaj në Pegatron, kompaninë e Tajvanit në Shangai që prodhon iPhone 5 për Apple.

Edhe pse kompania mohoi lidhjen mes vdekjes së të riut dhe punës pranë fabrikës, “China Labor Watch”, organizata që merret me të drejtat e punonjësve, pretendon se gjithçka ka ndodhur prej kushteve të rënda dhe turneve masakruese, të cilat i kanë kaluar 12 orë rresht për një javë rresht.

/Objektiv.al/

 

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here