Turanori, anija më e madhe me panele diellore

0

Zhvillimet teknologjike sa vinë e përmisohen. Këtë herë është rradha e anijeve për një “prekje” teknologjike që do të sjellë ndryshime rrënjësore.

Kantieri gjerman “Knierim Yahtbaut” ka ndërtuar anijen më të madhe që lundron më ane të paneleve diellore. Anija “Turanor” është e gjatë 35 metra me nje gjerësi prej 23 metrash dhe peshë totate 95 ton.

Ky gjigand uji eshte mbuluar me 800 panele diellore , të cilat me anë të energjisë diellore furnizojnë dhe karikojnë bateritë që venë në punë dy motorrët elektrik.

Kjo anije është “ mike” e mjedisit sepse nga testet e kryera tek mostrat e ajrit dhe te ujit rezulton se nuk shkakton aspak ndotje.

/Adisa Sida/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here