Truri humbet funksionin pas moshës 39 vjeçare

0

Truri jonë arrin shpejtësinë maksimale në moshën 39 vjeçare, por mos u gëzoni shumë  sepse pasi kësaj moshe ai fillon me një ulje graduale të funksioneve të tij. Shkak për këtë  është se me kalimin e moshës humbet shtresa dhjamore, e cila vesh qelizat nervore, neuronet.

Praktikisht , shtresa ka funksionin  e një izolanti, i ngjashëm  me mbulesën e një kablli elektrik, e cila lejon kalimin sa më shpejtë të sinjaleve në tru.

truri-300x182

 

Me shkatërrimin e shtresës dhjamore automatikisht ngadëlsohen edhe sinjalet mes neuroneve dhe në këtë mënyrë edhe koha e lidhjeve të trupit bëhet më e ngadaltë.

/Redjon Shtylla/

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here