Trump vlerëson ftesën e Putin, mendon të marrë pjesë në festimin ushtarak rus

0

“Putin më ka ftuar në paradën madhështore në Ditën e Fitores”, deklaroi Trump për mediat në Shtëpinë e Bardhë. Kjo ditë kujton fitoren e Rusisë dhe aleatëve ndaj forcave nazi-fashiste në Luftën e Dytë Botërore.

Festimet përdoren edhe për propaganë ushtarake nga Kremlini. Parada madhështore përfiton nga vëmendja mediatike që i kushtohet për të prezantuar risitë më të avancuara të industrisë ushtarake ruse.

“Parada përkon me mesin e fushatës për zgjedhjet presidenciale, por jam duke e marrë seriozisht në konsideratë ftesën, deklaroi Trump. 

Mungesa e tij në fushatë do të ishte ngjarje historike për ShBA-në.

M.D

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here