Tregtarët e fruta-perimeve: Nuk blen njeri, po i hedhim në kosh

0

Largimi i qytetarëvë me pushime, por edhe kriza ekonomike, kanë ulur konsumin duke i detyruar tregtarët që t’i hedhin në  kosh prodhimet e tyre bujqësore duke mos mundur të nxjerrin as koston e shpenzimit.

Tregtarë të ish-Uzinës Dinamo ankohen se gjatë këtij muaji më shumë kanë humbur se kanë fituar. Ata deklarojnë se pjesa më e madhe e mallit  i mbetet stok dhe çdo ditë detyrohen ta hedhin mallin e prishur.

Ndërkohë që përsa i përket çmimeve, tregtarët shprehen se prodhimi i shumtë në vend ka ndikuar në mbajtjen e tyre shumë të ulët, ndërkohë  lajmërojnë se në javët në vijim do të ketë një rritje çmimitë të gjitha produkteve bujqësore, si pasojë e mbarimit të prodhimit të stinës.

/Elona Tereziu/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here