Top lista e bizneseve të preferuar nga shqiptarët

0

Në Shqipëri rezultojnë 182 mijë biznese të regjistruara në QKR, ku top listën e bizneseve e kryesojnë kategoria e e tregtisë, riparimit të automjeteve si dhe artikujve shtëpiake e cia pëbën 43% të totalit të bizneseve të regjistruara ose 78 mijë gjithsej.

Sipas të dhënave kjo tendence për të hapur më shumë biznese të këtij lloji, lidhet edhe me cilësinë e karburantit që ne përdorim dhe me gjendjen e automjeteve, çka ka bërë që pikat e servisit të gjenden kudo në vendin tonë. Ndërsa bizneset që ofrojnë elektroshtëpiake tregojnë edhe për dëshirën e shqiptareve, për të investuar në mirëmbajtjen e banesave

Në vend të dytë renditen grupi i bizneseve të bareve, restoranteve dhe hoteleve  që përbën 16% të totalit të bizneseve të regjistruara ose 30 mijë gjithsej.

Sipas  QKR-së në vend të tretë renditet grupi i bizneseve që ofrojnë shërbime transporti dhe telekomunikacioni me 16 mijë biznese të regjistruara.

Në vend të katërt renditen kompanitë që merren me ofrimin e shërbimeve në fushën e pasurive të patundshme, si dhënien me qira etj. Dhe në vend të fundit renditet kategoria e aktiviteteve ekonomike që kryejnë organizmat ndërkombëtar.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here