TIA: Drejtësia dhe shëndetësia më të korruptuarat në Shqipëri

0

Sipas raportit më të fundit  “Barometri Global i Korrupsionit’”, pjese e të cilit janë 114 mijë persona nga 107 vende, mes tyre edhe Shqiperia, vendi ynë vazhdon të jetë problematik për nivelin e korrupsionit. Korrupsioni në Shqipëri ka pushtuar sistemin e drejtësisë dhe atë të shëndetësisë. Ndërkaq,  vlerësime negative janë dhënë edhe për sistemin arsimor, partitë politike, policinë apo dhe shërbimin civil.

Partitë politike shihen si institucioni më i korruptuar në Shqipëri, pasi 58 % e të anketuarve mendojnë se veprimet e qeverisë në luftën ndaj korrupsionit kanë qenë jo efektive”- thuhet ne sondazh.

Barometri Global i Korrupsionit  tregon një krizë të besimit në politikë dhe shqetësim real në lidhje me kapacitetin e këtyre institucioneve përgjegjëse për sjelljen e kriminelëve para drejtësisë.

/Erilda Sulika/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here