Të pasurit kanë humbur 21 miliardë dollarë në bursa

0

Një qind njerëzit më të pasur në botë në bursë kanë humbur 21,3 miliardë dollarë, tregojnë rezultatet e raportit të fundit të agjencisë për klasifikimin e kredive “Standard end Purs 500”.

Humbjen më të madhe javën e kaluar e ka pasur Karl Ikan, i klasifikuar si njeriu i 34-të më i pasur në botë, pasuria e të cilit nga 20,4 miliardë dollarë tani është zvogëluar për 1,3 miliardë. Në bursë është “djegur” edhe njeriu më i pasur në botë Karlos Slim, i cili ka humbur 700 milionë dollarë dhe tani ka “vetëm” 73,4 miliardë dollarë.

I dyti në listë me xhep më të thellë në botë Bill Gates ka mbetur në 66 miliardë dollarë edhe përkundër humbjeve për shkak të performancave të këqia të Majkrosoftit.

Pronari i spanjolles “Zara”, Amansio Ortega edhe përkrah humbjes së madhe prej një miliardë dollarësh, gjendet në vendin e tretë të njerëzve më të pasur në planet, me pasuri prej 56,1 miliardë

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here