Gatimi të ndihmon psikologjikisht.

0

Studimi më  i ri nga industria e gatimit ka zbuluar  anën më serioze të gatimit, si një  një terapie të rëndësishme që ndihmon mijëra njerëz që të dalin nga depresioni. Xhon Uejt, fitues i garës së gatimit dhe pjekjes në një emision televiziv në BBC, beson se gatimi dhe pjekja është një lloj i ilaçit kundër depresionit.

Ai ka bërë thirrje që njerëzit që vuajnë nga problemet e shëndetit mendor, ose që thjesht janë duke kaluar nëpër një kohë të vështirë, që të provojnë që të gatuajnë bukë për të zbuluar se sa do t’ju ndihmojë një gjë e tillë. Uejt, i cili është ambasador i fushatës ‘baking a Smile’ në Britani, ka thënë se ai është kontaktuar nga shumë njerëz për të biseduar në lidhje me faktin se si gatimi u ka ndihmuar shumë me problemet e tyre të ndryshme mendore.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here