Taksim për kompanitë teknologjike, reagojn vendet e BE-së

0

Disa vende të bashkimit  Evropian  e kanë refuzuar taksimin e kompanive teknologjike si GOOGLE dhe Facebook. sipas komisionit evropian, vendetet anëtare  duhet të tatimojn me 3 përqind të ardhurat vjetore për kompanitë teknologjike të cilat akuzohen për zhmangien e taksave dhe dërgimin e tyre  ne vendet me taksim te ulët.

Aprovimi mund të arrihet vetem me aprovimin e 28 vendeve  anëtare por disa prej tyre e kan refuzuar ate. Spaja Britania e Madhe kanë planifikuar planin e tyre për taksimin e kompanive dixhitale, gjermania ishte kunder ktij vendimi por tani e ka marrë për rishikim vendimin.

Italia tha se do të prodejë vetë me një taksë   për  kto kompani, ndërsa Austria që është presidentja  e BE-së  tha se  një tentative tjetër për të arritur një marrëveshje do të jetë në muajin dhjetor.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here