Taksa progresive, Ahmetaj: 97 % e qytetarëve kanë përfitime

0

Ministri i Ekonomisë, Arben Ahmetaj duke folur për buxhetit e vitit 2014, e cilësoi taksën progresive si një lajm të mirë për 97 për qind të qytetarëve. Ai theksoi se duke filluar nga 1 janari e gjithë shtresa e mesme do të ҫlirohet nga taksimi dhe do të fitojnë pagën e 13-të.

“Qeveria ka ndryshuar taksën nga të sheshtë në progresive, për të mundësuar atë që kemi premtuar gjatë të gjithë kohës, drejtësi sociale. Kush fiton më shumë duhet të paguajë më shumë, e kush fiton më pak do të paguajë më pak në shtet, për të patur mundësinë të shpenzojë më tepër për nevojat bazë të tijat dhe të familjes së tij”, u shpreh ministri Ahmetaj.

Ndër të tjera Ahmetaj theksoi se, kjo është rritja e vërtetë më e madhe e pagave që mund të ndërmerrej nëpërmjet një buxheti dhe se një vendim i tillë do e lehtësojë punën e qeverisë për realizimin e premtimeve.

/Erilda Sulika/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here