Studim:Ngrënia e shpejtë, shkaktare e disa sëmundjeve

0

Sipas një studimi, personat që hanë shpejtë janë të prirur të jenë  të goditur nga një sërë sëmundjësh të zemrës, në tru dhe diabeti.
Tension i lartë i gjakut, diabeti, niveli jonormal i kolesterolit, obeziteti janë kryesisht problematikat që ndodhen ‘brenda’ trupin të një personi që ushqehet shpejt.
Një grup shkencëtarësh nga Universiteti Hiroshima në Japoni monitoruan mbi 600 burra dhe mbi 400 gra, kryesisht të moshës 51-52, ku asnjëri nga personat nuk vuante nga sëmundje metabolike në fillim të studimit (2008).
Ndarja u bë  në tri grupe nga karakteristika e të ngrënit. Në fund të vëzhgimit u zbulua që personat që hanë shpëjtë janë të rrezikuar (11.6%) t’u shfaqen sindromat metabolike krahasuar me personat që hanë normalisht(6.5%) dhe ato që hane ngadalë (2.3%).
Ngrënia shpejtë gjithashtu sjell mbipeshë, e cila ka një serë sëmundjesh nga pas .

Sugjerimi mbetet, të hani  ngadalë dhe shëndetshëm, në menyrë që të keni një jetesë larg doktorit.

ushqimi

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here