Studentët amerikanë këndojnë shqip me instrumente tradicione shqiptare

0

 

Ne një video të postuar ne facebook nga  Rex Miftari, shihen studentë të huaj, ndër to edhe amerikanë, të jë kursi  në  Montclair State University tëk këndojë këngët tona.

 

Merita Halili dhe bashkëshorti i saj Raif Hyseni jetojnë  prej vitesh Amerikë, ku punojnë me të huajt mbi këngët  shqipe.

Nën shoqërinë e Raif Hysenit me harmonikë dhe të Merita Halilit me def, studentët amerikanë shihen duke kënduar këngë të njohura shqipe. Ku mund të përmëndim këngën “Vetë më the të dua”.

merita1 merita-728x430

Për më shumë mund të ndiqnin videon e postuar nga Rex Miftari në facebook dhe në kanali në youtube të DardaMedia:

 

Përgatiti: A.T

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here