Si të mos i dëmtojmë sytë kur jemi para kompjuterit

0

Sfondi përtej ekranit të mos jetë asnjëherë krejt i errët.
Të mos ketë reflekse në ekran.
Kontrasti dhe drita e ekranit të rregullohen në vlera mesatare.
Ekrani duhet të jetë rreth 50-60 cm larg syve.
Mundësisht të përdoret filtër për ekranin kundër reflekseve.
Të shpluhuroset shpesh ekrani.
Gjatë punës para kompjuterit është mirë që disa herë në orë të shkëputet shikimi nga ekrani përreth një minutë.
Të rrotullohen sytë në ambientin përreth ose të paktën çdo një orë të bëhet një pushim prej 15 minutash.

/Redion Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here