Si të menaxhoni shpenzimet e shtepisë?

0

Të arrish në fund të muajit me lekët e menjanuar për shpenzimet e shtëpisë kërkon sakrificë. Për t’ia dalë mbanë nuk duhet të shpenzoni pak, por duhet të shpenzoni mirë.

Për t’ia dalë mbanë ju duhet të dini mirë sa buxhet keni dhe sesi ta menaxhoni këtë buxhet. Nëse nuk dini se sa do të shpenzoni dhe se sa janë shpenzimet tuaja fikse është e vështirë të arrini në fund të muajit me shpenzimet që keni mënjanuar .

Për të mënjanuar një buxhet për shpenzimet e shtëpisë është më e thjeshtë sa mund të duket. Ju jeni shefi i axhendës së familjes suaj dhe nuk keni pse të ndiqni zyra apo departamente për të paraqitur të dhënat që ju mungojnë.

E shumta që duhet të bëni është t’ia mbyllni derën fëmijëve tuaj për të mos i lejuar që të dalin natën jashtë dhe të shpenzojnë pa kriter.

Nëse doni të jeni një familjar i mirë dhe i kujdeshëm në shpenzimet tuaja , merrni një laps dhe filloni të menaxhoni buxhetin tuaj.

/Shkendije Curri/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here