Si mund ta përballojmë një atak në zemër kur jemi vetëm?

0

Ka shumë raste të sulmit në zemër kur personat kanë qenë të vetmuar. Zemra fillon te rrahë në mënyrë jo të rregullt dhe viktima fillon të zbehet, ka vetëm rreth 10 sekonda për të reaguar para humbjes së vetëdijes.

Megjithatë, këto viktima mund të ndihmojnë veten e tyre duke u kollitur në mënyrë të vazhdueshme dhe shumë fuqishëm.

– Një frymëmarrje e thellë duhet të merret para çdo kolli, kolli duhet të jetë i thellë dhe i zgjatur, si kur deshirojmë te   pështymë nga thellësia e gjoksit.

– Një frymëmarrje dhe një kollë duhet të përsëritet për çdo dy sekonda derisa zemra të ndihet me e stabilizuar.

– Frymëmarrja e thellë e merr oksigjenin në mushkëri dhe lëvizjet e kollitjes e shtrydhin zemrën për ta mbajtur gjakun në qarkullim.

/Elta Liksenaj /

 

 

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here