Shqipëria, e vendosur të krijojë mjedis më liberal dhe më të lirë për tregun

0

Shqipëria është e vendosur të krijojë mjedisin më liberal dhe më të lirë për tregun. Kështu u shpreh kryeministri Berisha në mbledhjen e Task Forcës Rregullatore duke nëvizuar se tregu i lirë është gjeneratori i rritjes ekonomike.

‘Nga 100 kënde po të vështrosh rritjen ekonomike, gjeneratori kryesor i saj është liria e tregut, është tregëtia e lirë. Asgjë nuk ka rëndësi jetike sesa tregëtia e lirë. Janë të rëndësishme taskat në mënyrë të padiskutueshme, janë të rëndësishme burimet por njëshi është liria e tregëtisë. Dhe i tërë ky proces do të ketë kontrollin më minimal të mundshëm sepse kontrolli është ndrydhja e saj, por a mundet që ato të mos ekzistojnë jo, sepse shoqëria duhet të ketë një mekanizmin për të mbrojtur edhe tregun për qytetarët, por është e mundur që ato të minimalizohen po kjo mund të ndodhë” u shpreh Berisha.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here