Shqipëria drejt zgjedhjeve me lista jo të sakta votuesish

0

Zgjedhjet e 23 Qershorit do të zhvilllohen këtë vit me mungesë të theksuar qartësie.                                                                                                                    Emra të vdekurish, adresa të gabuara, gabime drejtëshkrimore, madje edhe 143-vjeçarë figurojnë në listatat e votuesve për këtë vit.

Audituesit e PD dhe PS vazhdojnë të japin shifra të ndryshme. Sipas të djathtëve në regjistër figurojnë vetëm 1130 të dhëna të dyshuara për dublime, ndërsa për opozitën janë plot 27 mijë të tilla.

Sipas raportit po t’iu referohesh zgjedhësve pa adresë, këto shifra arrijnë në 348 mijë shtetas, ndërkohë që  288 shtetas rezultojnë të jenë mbi 100 vjeç. Këto të dhëna argumentohen nga eksperti i  PD-së, Genti Malko si të sakta, pasi ai pohon se ende kanë mbetur 750 persona mbi 100 vjeç.

/Elona Tereziu/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here