Shkencëtarët zbulojnë “molekulën e mençur” për shërimin e kancerit

0

Shkencëtarët po zhvillojnë proteina që mund të ndihmojnë në trajtimin e kancerit të gjirit, e për të bllokuar zgjerimin e kancerit.

Shencëtarët e kanw studiuar proteinën podocalyksin  është indetifikuar  si një parashikues së llojit të kancerit të gjirit që zgjerohet në zona të tjera të trupit.

Në të ardhmen shpresojnë që me anë të kësaj proteine të pengojnë dëmtimin e qëlizave dhe të parandalojnë zgjerimin e kancerit më tej në trup.

Profesor Calvin Roskelly është shprehur: “Fajtori fshihet në pjesë të dukshme të sipërfaqes së qelizës tumarole,ashtu që ne tashmë po zhvillojmë me një molekulë ‘të mencur’ për të bllokuar funksionet e këtij shkaktari”.

/Adisa Sida/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here