Shfaqet komedia: “Mbretëresha e bukurisë nga Leenane”

0

Më 26 dhe 27 Janar ora 19:00 në sallën Moliere,do të jetë premiera e komedisë së shkruar nga autori Martin Mekdonah.“Mbretëresha e bukurisë nga Leenane” është një komedi, e cila u ngjit në skenë për herë të parë nga kompania e Druid Theatre në Galluej, Irlandë, më 1 shkurt 1996.

Ajo gjithashtu shijoi suksesin e shfaqjeve në Uest End të Londrës, Broduej dhe Of-Broduej. Është kandiduar për çmimin Lorenc Olivier si vepra më e mirë dramatike për produksionin e Londrës, dhe produksioni i Broduejit i vitit 1998 u kandidua për 6 çmime Toni, duke fituar 4. Kjo komedi tragjike vazhdon të shfaqet me sukses në skenat botërore.

/D.Duraku/

TEATRI-EKSPERIMENTAL-600x450

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here