Sheqeri, po aq i rrezikshëm sa duhani dhe akooli

Sheqeri, po aq i rrezikshëm sa duhani dhe akooli

Çdo ditë e më shumë ne konsumojmë ëmbëlsira pa kriter, ky problem vjen si pasojë i keq informimit që ne kemi. Mbipesha vjen edhe si pasojë e konsumimit të tepërt të këtyre ëmbëlsirave dhe jo vetëm prej atyre që kanë përbërje të madhe sheqeri. Në botë brenda një viti vdesin rreth 35 milionë njerëz nga

Çdo ditë e më shumë ne konsumojmë ëmbëlsira pa kriter, ky problem vjen si pasojë i keq informimit që ne kemi. Mbipesha vjen edhe si pasojë e konsumimit të tepërt të këtyre ëmbëlsirave dhe jo vetëm prej atyre që kanë përbërje të madhe sheqeri. Në botë brenda një viti vdesin rreth 35 milionë njerëz nga pasojat e përdorimit të tepërt të sheqerit, i cili plotësisht mund të çrregullojë punën e metabolizmit, të hormoneve dhe të mëlçisë.

Edhe pse sasia e vogël e sheqerit nuk paraqet problem, sasitë më të mëdha të përdorimit çdo ditë të këtij “helmi” të ëmbël mbysin. Dëshmohet se lëngjet e sheqerosura dhe ushqimi i ëmbël janë përgjegjëse për sëmundje, siç është trashësia, karcinoma, problemet me mëlçinë dhe me sëmundjet e zemrës. “Sheqeri është njësoj si alkooli dhe duhani, keqpërdoret lehtë dhe është i dëmshëm për shoqërinë” – thotë autori i hulumtimit, Robert Lustig.

/Redjon Shtylla/

objektiv.al
ADMINISTRATOR
PROFILE

Artikuj të ngjashëm

Lini Komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar me *

Të Fundit

Më të Komentuar