SHBA, senati miraton projekt-ligjin për imigrantët

0

Senati amerikan ka miratuar projek-ligjin e reformës imigracionit, që u jep shtetësinë 11 milionë imigrantëve të paligjshëm  në SHBA.

Ҫështja e imigracionit është konsideruar nga Barak Obama si prioritet në mandatin e tij të dytë  dhe prej kohësh i ka bërë thirrje senatit ta miratonte atë.

Obama ka deklaruar se, ky projekt-ligj është një hap kritikë në përmirsimin e sisitemit të dëmtuar të imigracionit në SHBA.

Presidenti amerikan e fitoi këtë mandat falë votave të hispanikëve dhe e konsideron këtë reformë si diҫka të drejtë për familjet e klasës së mesme, për puntorët e bizneseve dhe imigrantët.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here