Serbia lejon “South stream” edhe në Kosovë

0

Ministri i Resurseve Natyrore, Minierave dhe Planifikimit Hapësinor të Serbisë, Millan Baçeviq, ka deklaruar se Serbia ka vendosur një krah të gazsjellësit “South Stream” për Kosovë.

“Po punojmë planin hapësinor South Stream për Kosovë, i cili do të përfundojë në Maqedoni. Do të vendosim një krah për Kosovën”, tha Baceviq për gazetën serbe “Politika”.

Ai ka vlerësuar se Serbia nuk duhet të kyçet në debat në mes BE-së dhe Rusisë për shkak të “South Stream”.

Gjithashtu Baceviq theksoi se ky projekt në kuptimin gjeostrategjik dhe gjeopolitik është i rëndësisë së madhe.

/Muzafere Dema/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here