Sasitë e tepërta me yndyrë te pica

0

Të gjithë jemi të varur nga brumrat, sidomos ndaj picave. Pica është shumë e pasur me yndyrë, dhe tek pjesa më e madhe të picave ne kemi një yndyrë të ngopur.

Nëse ne konsumojmë më shumë sec duhet, ne mund të kemi probleme me zemrën. Kufizojeni konsumimin e yndyrës së ngopur në 10 për qind ose më pak në konsumimin tuaj të përgjithshëm të kalorive.

Shumë pica janë të përbëra ose kanë trans-yndyrë që më së shumti gjendet tek picat e ngrira, që është më e dëmshme se ato normalet. Një pjesë e picës me djathë përmban 17.9 gramë yndyrë, prej të cilëve 6.2 gramë yndyrë janë të ngopur.

Një pjesë e mishit dhe një pjesë picë vegjetariane kanë 20.6 gramë yndyrë, prej të cilëve 7.3 gramë janë yndyrë e ngopur. Gjithashtu, i rrit nivelet e kolesterolit, gjë që mund të çojë deri te dëmtimi i zemrës.

/Redjon Shtylla/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here