Samsung Galaxy S4 Vs. HTC One

0

Teknologjia sa vjen e po zhvillohet me hapa të shpejtë dita-ditës. Konkurrenca sa vjen e po rritet ndjeshëm nga kompanitë telefonike të cilat e ndjejnë veten të vlerësuar nga publiku.

Gara midis kompanive herë ndikon pozitivisht në sjelljen e pajisjeve të cilat ndikojnë shumë në jetën e përditshme dhe në disa raste ndikon negativisht në risitë që ato prezantojnë. Konkurrenca dhe nxitja për të sjell diçka të re, jo çdo here mirëpritet.

Dy nga smartphonët më të shitur të cilët mbajnë një peshë të konsiderueshme ndërmjet njëri-tjetrit, Samsung Galaxy S4  dhe HTC One, nuk interesohen për interesat e përdoruesve të palës tjetër. Të dy pretendentët do të përpiqen të shfaqin hollësisht risitë që ato sjellin, duke lënë pas versionin paraardhës.

Të dy telefonat android mund të luftojnë edhe në skajet më të larta duke i dhënë atyre një avantazh masiv në treg. Duke parë spekulimet në të gjitha anët e secilit telefon do të na hante shumë kohë. Të dy androidët janë të pajisur shumë mirë. Nga krahasimi midis këtyre Smartphonëve do të nxjerrim në pah ndryshimet. Më poshtë do të listojmë se si njëri është më i mirë se tjetri dhe anasjelltas.

 Samsung Galaxy S4:                                                                            

Ekran të madh: Mund të përdoret me doreza dhe gjestet e ajrit

Kamera me rezolucion të lartë – 13MP

Versionin më të ri Android –  4.2.2

Memorie të zgjerueshme

Bateria e kapacitetit të lartë dhe të zëvendësueshme

(Sensorë shtesë, barometër termometër, hygroscope)

Karakteristika të veçanta software

Më I hollë dhe më I lehtë

HTC One :

I veshur në alumin

Kamera me rezolucion – 4 UP

Versioni Android – 4.1.2

Stabilizim të imazhit

HTC Zoe

BlinkFeed

Dy bokse frontale, Beats Audio

 

Duke pare dy listat e mësipërme, çdo gjë Galaxy Samsung S4 ia hedh HTC One-it. Kjo nuk është kaq e thjeshtë pasi çdo telefon ka veçoritë e tij. Samsung Galaxy S4 është parajsa e çdo përdoruesi me cilësimet dhe veçoritë që e karakterizojnë bashkë me mbështetjen e duhur hardware.

Sistemi TouchWiz është e njohur dhe mjaft intuitiv në mënyrë që përdoruesit e rregullt nuk do të jetë të humbur, por ata mund të humbasin disa nga karakteristikat më ekzotike të S4 Galaxy.

HTC synon t’i bëjë gjërat e thjeshta. Zoe duket impresionuese, por nuk kërkon asgjë nga përdoruesit, kjo është bërë e gjitha automatike. Stabilizimi i imazhit dhe Beats rrisin mjaft përvojën e përdoruesit.

 /Altin Tufa/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here