Rritet roli i Rusisë në politikën botërore

0

Vladimir Putin, sipas agjendës së tij ditore është kthyer në njeriun më të fuqishëm në të gjithë botën. Çështja e Sirisë ka ndikuar që gjigandët politik botërorë të fluturojnë drejt Rusisë, megjithatë, ata nuk kanë mundur që t’ia ndryshojnë mendjen në ndalimin e sigurimit të ushtarakëve Sirian me armë dhe mbrojtje diplomatike.

Në televizionin Rus komentuesit shprehen se: Perëndimi po vrapon drejt nesh. Ata kanë nevojë për ne. Duan të flasin me ne. Kur ishte hera e fundit që diçka e tillë ka ndodhur?

Asnjëherë në karrierën e tij politike Putin nuk ka pasur kaq shumë vizita nga fuqitë më të mëdha botërore në një periudhë kaq të shkurtër. Në katër javët e fundit, ai ka mikpritur kryeministrin e Britanisë David Kamerun, Sekretarin e SHBA Xhon Kerri, Sekretarin e Kombeve të Bashkuara Ban Ki Mun dhe kryeministrin e İzraelit Benjamin Netanjahu, ku të gjithë i janë lutur Putinit që të ndalojë mbështetjen për Sirinë.

/Irida Vata/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here