“Ringjallet” filigaranisti Simon Shiroka

0

Në qytetin e Prizrenit është oragnizuar një ekspozitë me 115 punime artistike të filigaranistit të mirënjohur Kosovar Simon Shriroka.

Kjo ekspozitë është hapur në kuadër të ekspozitës verore në Galerinë Kombëtare të Kosovës, nën kujdesin e drejtorit të saj, Erzen Shkololli.

Shkololli është shprehur se kjo ekspozitë nuk ka emocionuar jo vetëm familjarët e tij, por të gjithë ata që e duan dhe admirojnë këtë art.

Shiroka lindi në Prizren në vitin 1927 dhe interesi i tij për këtë art nuk ishte as i rastësishëm e as i sforcuar.

Krijimtaria e Shirokës bazohet në folklor, totemi, mistikë e ornametikëe shpirtërore.

Kritiku Shkëlzen Maliqi e ka konsideruar të jashtëzakoshme këtë ekspozite, ndërsa artistin mjeshtër me art mahnitës.

Galeria Kombëtare e Kosovës në bashkpunim me familjen Shiroka janë duke përgatitur një monografi për artistin.

/Sonila Qazimi/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here