Riakreditimi, kontroll i imtësishëm në Universitete

0

Universitet publike dhe private në të gjithë vendin po i nënshtrohen një kontrolli të imtësishëm nga Ministria e Arsimit. Nga ky kontroll do të përcaktohen edhe nëse Universitet i përmbushin kriteret e përcaktuara.

Kontrolli do të kryhet në bazë të programeve të studimit,ciklit, llojit, stafit institucional dhe infrastukturës së përgjithshme. Kontrollet do të kryhen në mbështetje të neneve 43 dhe 44 të ligjit për arsimin e lartë.

Nga kontrollet do të verifikohen liçensat për secilin universitet. Raporti do të dalë i plotë në fund të muajit korrik. Kjo do të ndihmoj studentët që të njihen më mirë me universitete, kush është i ligjshëm dhe cili jo. Pas daljes së raportit universitetet të cilët nuk përmbushin kriteret nuk do të vazhdojnë të jenë në treg.

/ Ejup Lila /

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here