Reagon Kosova, taksim për produktet Serbe

0

Dogana e kosovës ka filluar aplikimin e vendimit te qeverisë së kosovës, pvr vënien e taksave 10 përqindind në import për produktet me origjin nga Serbia dhe Bosje Hercegovinës. Këtë e ka konfirmuar zëdhënësi I doganës së Kosovës. Sipas tij, volumi i mallrave të importuar nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina, është me vlera milionësh brenda vitit.

 

Duke marrë parasysh që Brenda një viti importohen rreth 400 milion euro vlerë të produkteve që vin nga Serbia, ndërsa nga Bosja 80 milion Brenda një viti.

vendimin e gjykatës për vendimin e marrë  pë produktet që vine nga Serbia dhe Bosja e kanë mbështetur të gjitha bizneset në vend, vetëm nuk dihet se sa gjatë do të qëndrojë ky vendim.

“Qeveria ka miratuar vendimin për vendosjen e masës mbrojtëse për importin e të gjitha produkteve të prodhuara në Republikën e Serbisë dhe në Bosnjë dhe Hercegovinë. Masa mbrojtëse nënkupton taksën prej dhjetë për qind të të gjitha produkteve që importohen në Kosovë dhe kanë për vend të origjinës Republikën e Serbisë dhe Bosnjë dhe Hercegovinën. Përjashtim nga kjo masë do të bëjnë produktet e brendeve ndërkombëtare të prodhuara në këto dy vende” është thënë nga  kryeministri I Kosovës.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here