Rama premton ndihmë ligjore falas për viktimat e dhunës në familje

0

Kryeministri Edi Rama shprehu angazhimin e qeverisë për realizimimin e shërbimit të ndihmës falas për viktimat e dhunës në familje. Duke folur në konferencën me temë “Aktivizim kundër dhunës ndaj gruas”, kreu i qeverisë u shpreh se pët t’i bërë ballë kësaj sfide të gjerë e komplekse që lidhet me një trashëgimi të shekujve më parë duhet edhe ndihma e meshkujve.

“Sot për herë të parë çështja e dhunës ndaj vajzave dhe grave adresohet si një problem jo vetëm i tyre dhe për herë të parë kjo çështje shikohet në aspektin e detyrimit të burrave për tu përfshirë në një beteje që nuk është beteja e vikitimave të dhunës por është beteja e të gjithë atyre që kanë detyrimin që të bëhen bashkë për ta penguar dhunën” tha Rama.

/Objektiv.al/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here