Qumështi i gjirit, nuk ka zëvendësues

0

Studimet kanë arritur në përfundimin në përfundimin se nuk egziston ndonjë ushqim tjetër i cili mund të zëvendësojë qumështin e gjirit të nënës. Kështu deklaron profesori i pediatrisë në Universitetin Ronshister në Neë-York të SHBA-së duke thënë: “Femrat duhet ta dinë se qumështi i gjirit është më i preferuar për fëmijën dhe e mbron atë nga çdo epidemi. Me gjithë këto zhvillime teknologjike nuk është arritur te zbulohet një ushqim i ngjashëm me qumështin e gjirit”.

Gjidhënia është faktor psikologjik. Nëna e ushqen fëmijën për disa muaj, ajo jo vetëm e ushqen foshnjen me gji, por forcon edhe lidhjen nënë-fëmijë. Gjidhënia ndikon jo vetëm në rritjen shëndetshëm fizike të fëmijës, por dhe me rritjen shëndetshëm mendore.

Shkencëtarët amerikanë të mjekësisë shprehen se ushqyerja me gji e fëmijë gjatë 9-të muajve të parë i bën ato më inteligjentë kur të rriten.

 

/ Shkëndije Çurri /

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here