Qeveria, privatizimet do të realizohen brenda dy viteve

0

Qeveria parashikon sipas programit ekonomik fisal  që brenda këtij viti të privatizojë gjitha asetet dhe aksionet shtetërore të shoqërive në sektorët jostrategjikë të cilët kapin vlerën e 5 milionë euro.

Sipas këtij program planifikohet që këtë vit të shitet dhe paketa e mbetur e “Albtelekom”, në vitin 2015 paketa e Armos dhe në 2016-ën paketa e operatorit të sisitemit të shpërndarjes. Vlera e përgjithshme e këtyre përllogaritet në një vlerë prej 72 milion eruosh.

Sipas këshilltares së ish-kryeministrit Berisha, Zana Guxhollit planifikimi i këtyre privatizimeve, sulmi e më pas tërheqja ndaj koncencioneve apo nismës 1 euro  janë një kopje tjetër ndaj projekteve të qeverisë Berisha. Sipas saj e majta nuk po sjell asgjë nga vetja e saj dhe po ecën në rrugën e së djathtës.

Sipas Guxhollit rikthimi tek e njëjta politikë privatizimesh është një tjetër tregues pse shqiptarët u mashtruan nga socialistët, të cilët nuk kanë një program për të shëndoshur ekonominë shqiptare.

/Enkeleda Cami/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here