Qëndrimi ulur për një kohë të gjatë, ju bën depresive

0

Nëse qëndroni për shume kohe te ulur mund te keni probleme te mëdha me shëndetin. Sipas një studimi brazilian, nëse kaloni me shume se 7 ore rritni mundësitë për t’u bere depresive.

Për te arritur deri ne këtë përfundim studiuesit kane marre ne shqyrtim 8.950 femra nga mosha 50-55 vjeç. Një pjese e  tyre qëndruan ulur për 4 ore, disa nga 4-7 ore dhe disa te tjera me shume se 7 ore. Ato u ndoqën qe nga viti 2001 deri ne vitin 2010. Pas iu bene pyetje te shumta mbi aktivitetin fizik dhe gjendjen e tyre mendore u vu re se tek grupi i trete përqindja e prekjes nga depresioni ishte 47% me i larte se tek grupet e tjera.

Cila është zgjidhja? Nëse një grua ka një pune zyre dhe i duhet te qëndrojë për shume ore ulur ne karrige duhet ta kompensoje këtë me një lloj aktiviteti fizik. Një tjetër zgjidhje është pirja e një gote vere ose ngrënia e një cope te vogël çokollate te zeze çdo mbrëmje. Këto dy produkte janë antidepresive.

/Elta Liksenaj/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here