Psikiatri shpallet fajtor për vrasjen e 13 ushtarëve amerikanë

0

Gjykata e SHBA-së ka shpallur fajtor psikiatrin ushtarak, Nidal Hasan, për vrasjen e 13 kolegëve ushtarakë në një bazë amerikane në vitin 2009.

Ai akuzohet për 13 vrasje  dhe për  32 tentativa vrasjeje të paramenduar në bazën Fort Hood.

Nidal ka pranuar kryerjen e vrasjeve, ku dhe ka argumentuar se i ka kryer pasi është përpjekur të ndalojë ushtarët amerikanë që të shkojnë në Afganistan, ku sipas tij zhvillonin luftë ilegale.

Pas shpalljes fajtor, Hasan mund të ballafaqohet me dënim me vdekje.

/Elona Tereziu/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here