Pronësia mbi tokën në Lezhë, vend vetëm për 15 varreza

0

 

Të mos ketë shtëpi  për të gjallët kjo mund të ‘’justifikohet’’me cmimin  e lartë të banesave apo mungesën e shërbimeve sociale të strehimit. Por mungesa e një vendi për tu varrosur, duket se nuk justifikohet dhe është fakt i një realiteti ironik me të cilin po përballet qyteti i Lezhës. Në këtë qytet  prej 20 mijë banorësh kanë mbetur vetëm 15 vende  për varre.

Kryetari i Bashkisë së Lezhës, Viktor Tushaj pranon se situata është problematike ndërsa shton pronësia mbi tokën ka penguar zgjerimin.

Tushaj premton se njësia vendore po punon për ti dhënë problemit një zgjidhje

Ndërkaq, vëzhgimi tregon se në varrezat publike të qytetit janë sakrifikuar të gjitha hapësirat e mundshme.

/Elta Liksenaj/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here