Play Store: Mbi 700,000 aplikacione të dëmshme

0

Numri i aplikacioneve me rrezik të lartë në Play Store ka arritur numrin në 700,000 sipas raportit nga gjiganti i sigurisë së internetit Trend Micro.

Besohet se 99% e pajisjeve janë të infektuara, e kjo përbën shqetësim për përdoruesit e Android.

Këto aplikacione të dëmshme janë të maskuara si aplikacione të njohura, por përmbajnë viruse që arrijnë të bindin viktimat të abonohen në shërbime të kushtueshme.Një prej këtyrë aplikacioneve është FAKEBANK, i cili krijon “aplikacione të ligjshme” shortcuts në programet mobile të bankave.

Përdoruesit e Android këshillohen të mos shkarkojnë një version të infektuar të Facebook 1,000+ shkarkime dhe me një yll të vetëm nga vlerësimi.

 

/Rabihana Halili/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here