Pijet me gaz dëmtojnë agjërimin

0

Zgjedhja e pijeve në muajin e Ramazanit është shumë ë rëndësishme. Ekspertët tregojnë se: kola, çaji dhe kafeja janë shkaktarë për nxjerrjen e ujit nga trupi njeriut.
Duke qënë se muaji i Ramazanit është gjatë verës dhe është disi e vështirë, për të kaluar një agjërim sa më të shëndetshëm duhet të hamë dhe pimë me karar pa e tepruar.
UJI
Nga iftari deri në syfyr duhet të pimë të pakten 8 gota me ujë. Pasi jeni të uritur pirja e ujit mund t’iu shkaktojnë të vjella, kështu që mund të pini ujë me limon për të rregulluar gjendjen e trupit.
DHALLË
Pas ujit është e shëndetshme të pihet dhallë. Uria gjatë gjithë ditës mund të shkaktojë lëvizje të tensionit, mund t’i hidhni pak kripë për të stabilizuar tensionin.
KAFETINA
Shumica e njerëzve nuk rrinë dot pa pirë të paktën 1 filxhan kafe në ditë. Për shkak të ngjyrës së errët të saj ajo shkakton lodhje tek trupi njëriut dhe rrahje të çregullta të zemrës.
ÇAJI
Në ditë duhen pirë më shumë se 4-5 gota çaj. Për të përfituar nga antioksidantët e çajit, duhet të kalojnë 5-7 minuta për të mbushur një gotë tjetër. Zakonisht çaji duhet konsumuar 45 minuta pas ushqimit, një çaj i lehtë dhe me limon.
LENG FRUTASH
Për ata të cilët nuk mund të pinë 100-200 ml në ditë, atehërë le të konsumojnë lëng të freskët frutash.

/ Izabela Zavalani /

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here