Pijet e gazuara,të dëmshme për shëndetin

0

Konsumimi i tepruar i pijeve të gazuara mund të çojë në dobësim të kockave, veçanërisht te gratë në menopauzë. Sipas një studimi amerikan, konsumimi i pijeve të gazuara ul sasinë e kalciumit të konsumuar, duke rritur kështu gjasat për osteoporozë.

Në vend të pijeve me gaz, ekspertët këshillojë të moshuarit, veçanërisht gratë që kanë kaluar në fazën e menopauzës dhe të cilat janë më të rrezikuara nga dobësimi i kockave, të përdorin më shumë lëngje të pasura me kalciumi

Qumësht dhe produktet e qumështit, përfshirë kosin janë ndër burimet më të mira të kalciumit.

/Sonila Duka/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here